Daruieste o luna din viata ta!

Te rog sa citesti pana la final acest post, pentru ca vreau sa te rog sa daruiesti o luna din viata ta, pentru un copil, care daca nu se vindeca, mai are de trait doar o luna: SILUAN, un baietel care va implini sase luni, cu ajutorul lui Dumnezeu, in data de 08 august.

Ca el sunt foarte multi alti copii; unul dintre ei ar putea fi chiar un copil din familia noastra.

Tatal baietelului, George Laurentiu Bota este preot; cum parintii duhovnicesti de la Biserica Sfantul Ilie Grant au si ei copii, am indraznit ieri sa il rog pe parintele paroh Atanasie sa facem o colecta, dupa Sfanta Liturghie. Impresionati de acest caz, credinciosii, au daruit 517 lei si la indemnul parintelui paroh Atanasie, vor darui si rugaciune:

http://www.parohiasfantulilie.ro/home/daruieste-o-luna-din-viata-ta.html

Ce ai face daca copilul tau ar fi grav bolnav?! Te-ai arunca la pamant, ai implora, te-ai ruga cu lacrimi fierbinti sau ai sta cu mainile in san, nepasator?! Ori cat de multi bani ai avea, ti-ai pune speranta in primul rand in Dumnezeu, in Maica Domnului si in sfinti pentru a salva viata copilasului tau.
Sunt mii de copii bolnavi foarte grav care au nevoie de noi: suntem de multe ori prea saraci pentru a-i ajuta cu bani, dar nu cred ca saracia ne-a mutilat sufletele.

Dupa cum stiti, ieri la Sfanta Liturghie am ascultat o lectie convingatoare despre credinta, rugaciune si vindecare a unui copil bolnav:

„În vremea aceea, iată s-a apropiat de Iisus un om, îngenunchind înaintea Lui şi zicând: Doamne, miluieşte pe fiul meu, că este lunatic şi pătimeşte rău: de multe ori cade în foc şi de multe ori în apă. Şi l-am adus la ucenicii Tăi, dar n-au putut să-l vindece. Iar Iisus, răspunzând, a zis: o, neam necredincios şi îndărătnic! Până când voi fi cu voi? Până când vă voi răbda pe voi? Aduceţi-l la Mine. Şi l-a certat Iisus şi diavolul a ieşit din el, şi copilul s-a tămăduit chiar în ceasul acela. Atunci, apropiindu-se de Iisus când era singur, ucenicii I-au zis: de ce noi n-am putut să-l scoatem? Iar Iisus le-a răspuns: din pricina necredinţei voastre; căci adevărat vă spun vouă că, de veţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia mută-te de aici dincolo şi se va muta; şi nimic nu va fi cu neputinţă pentru voi. Dar acest neam de diavoli nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post. Pe când străbăteau ei Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului are să fie dat în mâinile oamenilor şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Iar ucenicii s-au întristat foarte.”

Daca va uitati in calendar, luna august este o luna fierbinte (pentru ca asa este inima omului angajat in rugaciune).

Ieri, 1 august, am avut o sarbatoare legata de Sfanta Cruce, pe 6 avem Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos, incadrata de pomenirea a doi sfinti romani, Sfîntul Ioan cel nou de la Neamţ pe 5 si Cuvioasa Teodora de la Sihla pe 7.

In data de 15, ne plecam genunchii la pomenirea Adormirii Maicii Domnului.

Pe 25 ale lunii il pomenim pe Sfîntul Sfinţit Mina, Patriarhul Constantinopolului; pe 26 vor fi pomeniti doi sfinti soti tineri, Sfintul Mucenic Adrian si sotia sa Natalia iar pe 27, este pomenit un sfant copil – adolescent Sfântul Mare Mucenic Fanurie.

Tăierea capului Sfîntului Prooroc Ioan Botezătorul, Sfinţii Alexandru, Ioan şi Pavel, Patriarhii Constantinopolului si Aşezarea în raclă a brîului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pomenite pe 29, 30 si 31 august, incheie aceasta luna si anul bisericesc.

Vietile tuturor acestor sfinti ne arata ca Dumnezeu ne aude rugaciunile pornite din inimi curate.

Viata, plina de sfintenie pe care a trait-o pe pamant pana la 19 ani, ii aduce Sfântului Mare Mucenic Fanurie, pe langa darul de a imblanzi fiarele si de a vindeca muti si surzi, si cel mai mare dar, in ceasul mortii primind raspuns de la Dumnezeu la o mare rugaminte: „Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai miluit pe acestia care au facut plangere si strigare, fa ca tot cel ce va face o turta si o va da saracilor sa fie ascultat in orice durere dreapta va avea. Acestea zic, sa fie spre iertarea pacatelor mamei mele, care a murit pacatoasa” si atunci s-a facut un tunet din cer si s-a auzit glasul Domnului astfel: „Fie Fanurie dupa cuvantul tau si tot cel ce te va chema pe tine in ajutor sa fie ascultat de mine si tu vei fi ajutorul celor in nevoi”.

Avem la indemana participarea la Sfanta Liturghie, la Sfantul Maslu, Psaltirea, Paraclisul Maicii Domnului, Prohodul Maicii Domnului, Acatistele.

Pentru ca rugaciunile sa ne fie ascultate, avem la indemana postul, spovedania si dupa caz Sfanta Impartasanie, toate impletite cu milostenia.

Multi dintre noi, inca mai avem la dispozitie aceasta luna de sfarsit de an bisericesc, in care putem sa facem o fapta buna, gandindu-ne ca poate chiar acum, la fel ca in vechime, Dumnezeu negociaza cu Avraam: „Să nu se mânie Stăpânul meu de voi mai grăi încă o dată: Dar de se vor găsi acolo numai zece drepţi?” Iar Domnul i-a zis: „Pentru cei zece nu o voi pierde” (Facerea, 18,30).


Doamne, ajuta-ne si ne miluieste!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Daruieste o luna din viata ta!

 1. TOADER LUCREŢIA zice:

  Doamne, mântuieşte şi tămăduieşte pe robul Tău SILUAN şi ridică-l din patul suferinţei!
  AMIN!

 2. adriana zice:

  Draga Siluan,

  cu ceva de pe blogul meu plus ceva de pe blogul tau am reusit sa fac un fluturas prin care cati mai multi oameni sa afle despre tine. Acum caut cateva persoane care sa ma ajute: au nevoie de o imprimanta, coli de hartie si dragoste. Aceasta ii va face sa invingi retinerea de a vorbi cu persoane necunoscute. Asa am patit si eu cand am intins mana sa distribui primul fluturas. De la al doilea, mainile se intind singure: si a celui care daruieste si a celui care primeste. Oare gasim pe cineva dornic sa intinda o mana de ajutor si sa distribuie acest mesaj:

  Ce ai face daca copilul tau ar fi grav bolnav?! Sunt mii de copii bolnavi foarte grav care au nevoie de noi; suntem de multe ori prea saraci pentru a-i ajuta cu bani, dar saracia nu ne-a mutilat sufletele, incat sa nu le daruim o rugaciune.

  Daca vrei sa daruiesti o luna din viata ta, afla ca un copil chiar are nevoie de ea: Siluan este un bebelus de numai 6 luni care trebuie sa faca transplant de ficat, pentru a supravietui.Taticul lui este preot si acesta este motivul pentru care, pe langa informatii despre conturile in care te rugam sa donezi, iti daruim cateva cuvinte de folos. La capatul lor, vei gasi toate datele necesare, daca vrei sa ajuti.

  Dupa cum stiti, duminica, in prima zi a lunii august, la Sfanta Liturghie am ascultat o lectie convingatoare despre credinta, rugaciune si vindecare a unui copil bolnav: “Daca veţi avea credinţa cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo şi se va muta; şi nimic nu va fi cu neputinţă pentru voi” Asa ne spune Iisus, in Sfanta Evanghelie dupa Matei.

  Daca va uitati in calendar, luna august este o luna fierbinte (asa cum este si inima omului angajat in rugaciune). La inceput de luna, am sarbatorit Sfanta Cruce, pe 6 august sarbatorim Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos, incadrata de pomenirea a doi sfinti romani, Sfîntul Ioan cel nou de la Neamţ sarbatorit in data de 5 august si Cuvioasa Teodora de la Sihla sarbatorita pe 7 august. In data de 15 august, ne plecam genunchii la pomenirea Adormirii Maicii Domnului. Pe 25 ale lunii il pomenim pe Sfîntul Sfinţit Mina, Patriarhul Constantinopolului; pe 26 august vor fi pomeniti doi tineri soti, deveniti sfinti: Sfintul Mucenic Adrian si sotia sa Natalia. In data de 27 august, pomenim un alt sfant tanar, care si-a castigat sfintenia inca din copilarie: Sfântul Mare Mucenic Fanurie. Tăierea capului Sfîntului Prooroc Ioan Botezătorul, Sfinţii Alexandru, Ioan şi Pavel, Patriarhii Constantinopolului si Aşezarea în raclă a brîului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu pomenite pe 29, 30 si 31 august, incheie aceasta luna si anul bisericesc.

  Vietile tuturor acestor sfinti arata ca Dumnezeu ne aude rugaciunile pornite din inimi curate, un graitor exemplu il gasim in viata Sfântului Mare Mucenic Fanurie.

  Avem la indemana participarea la Sfanta Liturghie, la Sfantul Maslu, Psaltirea, Paraclisul Maicii Domnului, Prohodul Maicii Domnului, Acatistele.Pentru ca rugaciunile sa ne fie ascultate, avem la indemana postul, spovedania si dupa caz Sfanta Impartasanie, toate impletite cu milostenia.
  Multi dintre noi, inca mai avem la dispozitie aceasta luna de sfarsit de an bisericesc, in care putem sa facem o fapta buna, gandindu-ne ca poate chiar acum, la fel ca in vechime, Dumnezeu negociaza cu Avraam: “Să nu se mânie Stăpânul meu de voi mai grăi încă o dată: Dar de se vor găsi acolo numai zece drepţi?” Iar Domnul i-a zis: “Pentru cei zece nu o voi pierde” (Facerea, 18,30).

  Va rugam sa multiplicati acest mesaj si sa il faceti cunoscut.
  Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 3. Marinela zice:

  As dori sa ne auzim pe mail sau la telefon pentru a putea vorbi despre imprimarea fluturasilor pe care ati reusit sa ii faceti.
  Dorim sa va ajutam si noi cum putem. Este al doilea caz de acest fel despre care auzim si ne-am dori sa incercam la randul nostru sa fim de ajutor.
  Marinela DEBU, APAH-RO

 4. carmen zice:

  As dori sa va ajut si eu cu imprimarea fluturasilor. Astept un mesaj prin e-mail. Doamne ajuta !

 5. daca as putea tias darui cativa ani din viata mea nu o luna..stiu si realizeaz destul de bine ce inseamna asta..nu sint indiferent .curaj copilu si poate o sa te faci bine si cine stie poate peste vreo cativa ani vom vorbi pe blogul tau despre altceva..poate despre o viata fericita…a ta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s